Sesonkipuoti
Takaisin

Sesonkipuoti tuo torikaupan sisätiloihin ja hurmaa aidolla asiakaspalvelullaan

Harmitteletko, että torikaupan ja joulumarkkinoiden sesonki on aina niin lyhyt? Onko kesässäsi parasta marjamyyjät sekä kahvi ja munkki mukulakivien päällä jakkaralla tasapainotellen? Sesonkipuoti haluaa tuoda torikaupan tunnelman ja kausiherkut ostoskeskusten kävijöille ympäri vuoden.

Sesonkipuodin omistajalla Bettina Parvikoskella on torikaupan suhteen suuria suunnitelmia. 28-vuotias yksityisyrittäjä on torikauppias jo viidennessä polvessa. Aikomuksena on uudistaa vanhaa tapaa tehdä torimyyntiä ja laajentaa perinteinen torikauppa ympärivuotiseksi palveluksi.

Hertsistä Sesonkipuoti tulee löytymään sisältä Prisman kassojen läheisyydestä. Pienen erikoiskaupan lisäksi Sesonkipuoti toimii torikahvilana, jonne saa aina tulla kertomaan kuulumiset ja toivomaan suomalaisten pientuottajien herkkuja.

Kaivattuja kotimaisia aarteita

– Meiltä löytyy sellaisia toriherkkuja, joita ihmiset joutuvat yleensä itse markkinoilta ja messuilta metsästämään. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että ne löytyvät kaikki kootusti Sesonkipuodista, Parvikoski kertoo ylpeänä.

– Juuri niitä aitoja Liperin karjalanpiirakoita, tai kaalipiirakoita Pokrovan luostarista. Meillä on tuotteita, joita ei välttämättä myydä missään muualla.

Herkut tulevat sieltä “mistä kuuluukin”, eli paikallisherkkujen tuottajilta. Kalakukot tulevat Pohjois-Karjalan Rääkkylästä ja omenamehu Lohjalta, joka tunnetaan omenakaupunkina. Liperin karjalanpiirakat ovat tietenkin tehty käsin Pohjois-Karjalassa. Suonenjoen mansikkakuohuviinissä ja -limonadissa maistuu Suonenjoen mansikka.

– Näillä tuotteilla on oma fanikuntansa, niitä ihmiset etsivät ja toivovat.

Torikauppiaan kanssa saa aina jutella

Suomalaisen ruokakulttuurin lisäksi Parvikoski haluaa panostaa ihmisten kohtaamiseen.

– Palvelu on meidän juttu. Meiltä saa sellaista aitoa vanhanajan toripalvelua, jota ei ehkä ainakaan Helsingissä enää helposti saa. Tervehdimme ja kerromme kaiken tuotteista. Sesonkipuotiin saa tulla kahville juttelemaan ja meillä on tarjolla ne munkit ja lihikset, jotka torikaupassa kuuluukin olla! Ja nekin tulevat tietenkin pientuottajilta.

Aiemmin Parvikoski on pitänyt kesätoreja ja joulumarkkinoita, mutta halusi laajentaa Sesonkipuodin ympärivuotiseksi palveluksi.

– Piti tehdä isommin ja enemmän! Laitoin yhteen kaiken, minkä osasin, ja siitä tuli tämä Sesonkipuoti.

Herttoniemeläisiä on jo ikävä

Sesonkipuotiin ihastuttiin kauppakeskusten puolelta jo sen avattua Redissä. Tuolloin Parvikoski sopi sekä Kaareen että Hertsiin laajentamisesta. Nyt Sesonkipuoti toimii Kaaressa ja ensi keväänä se avaa myös Hertsiin.

Vaikkei Sesonkipuotia löydy enää Redistä, siellä käyneet herttoniemeläiset pääsevät pian Hertsissä takaisin paikallisherkkujen äärelle.

Sitä myös Parvikoski odottaa.

– On niin kiva nähdä taas niitä vakiasiakkaita, jotka asuvat Herttoniemessä!

Parvikoski on itse asunut Laajasalossa, ja muistaa, miten hankalaa palveluiden erillisyys lähialueella oli. Hän odottaa Hertsissä sitä, että lähipalvelukeskus todella kokoaa palvelut saman katon alle ja helpottaa ihmisten arkea.

Torihenkinen puoti yhdistää suomalaiset

Sesonkipuoti tulee olemaan mukava arjen piristys. Kesäaikaan myynnissä on kesäisiä tuotteita, kuten marjoja, ja syksyllä sesongin mukaisia herkkuja. Viime jouluna tarjolla oli pienen tilan joululaatikoita ja vappuna hunajasimaa, joka oli menestys.

Parvikoski korostaa, ettei Sesonkipuoti ole vain varakkaille, vaan tarjontaa löytyy jokaisen kukkarolle, kuten torilla kuuluukin. Vaikka kaupasta löytyy pienten tuottajien herkkuja, joita ei välttämättä löydy edes kaupoista, on valikoimaa ja tarjouksia kaikenlaisille kävijöille. Siitä hän myös torikauppiaana pitää.

– Torikojulle on kenen tahansa helppo tulla. Sieltä ostavat kaikki, kuka vaan, ei se ole vain tietyn porukan juttu. Toivotamme ihan jokaisen tervetulleiksi, kaikille löytyy jotain. Palveluumme ovat olleet monet todella tyytyväisiä.

Lähipalvelukeskukseen Sesonkipuoti lisää varmasti aimo annoksen yhteisöllisyyttä.

– Tuomme mukanamme vanhanajan toripalvelua ja elämää!

Takaisin