Pysäköinti

Hertsin pysäköinti on maksutonta 2 h, jonka jälkeen 2 €/alkava tunti. Pysäköintihalli on avoinna päivittäin 6:00–24:00. Pysäköintihallissa on varattuna paikkoja myös liityntäpysäköintiin ja liityntäpysäköinti -asiakkaille halli on avoinna klo 5-24. Liityntäpysäköintipaikkoja ei ole erikseen merkitty, vaan voit ajaa vapaalle paikalle. Pysäköinnissä ei käytetä lipukkeita, vaan järjestelmä tunnistaa rekisterinumeron ja pysäköinti veloitetaan/laskutetaan pysäköintiajan mukaan. Yli 2 h pysäköinnin voit maksaa maksuautomaateilla P1, P2 ja katutasolla (0 krs.) tai Taskuparkki-sovelluksella. Mikäli pysäköintiä ei ole maksettu ulos ajettaessa parkkihallista, lähetetään pysäköinnistä lasku (sekä 5 euron laskutuspalkkio) kotiosoitteeseen.

  • 650 pysäköintipaikkaa, joista liityntäpysäköintiin ja asukkaille varattu 230 paikkaa
  • 13 invapaikkaa
  • 20 latauspaikkaa pysäköintihallin tasoilla P1 ja P2 (molemmissa 10 paikkaa)
    Kaikki latauspisteet ovat tällä hetkellä ilmaisia sähkön osalta ja lataus alkaa heti kun auto liitetään laturiin.
  • 22 pysäköintipaikkaa vähäpäästöisille ajoneuvoille (<130g CO2/km) tasoilla P1 ja P2, molemmissa 11 paikkaa.
  • 3 maksuautomaattia: tasolla P1 ja P2 keskiaulojen vieressä sekä kauppakäytävällä, lähellä Tokmannia (0 krs.)

Huom! Pysäköintihallin maksimikorkeus on 2,3 metriä.

Puomiton pysäköinti

Katso tästä puomittoman pysäköinnin esittelyvideo.

Aimo Park Easy pysäköintijärjestelmä mahdollistaa nopean pysäköinnin ilman puomeja ja portteja. Voit ajaa sisään ja ulos pysähtymättä. Pysäköinnin voit maksaa Easy –maksuautomaatilla tai Taskuparkki –sovelluksella, jos sinulla on kameratunnistus aktivoituna rekisteritunnuksellesi Taskuparkki sovelluksessa.

Pysäköintijärjestelmä perustuu rekisteritunnuksen automaattiseen tunnistukseen. Ajeassasi sisään kamera tunnistaa autosi rekisteritunnuksen ja aloittaa pysäköinnin. Pysäköintiaika ja hinta määräytyy kohteessa käyttämäsi ajan perusteella. Ulosajaessasi kamera tunnistaa jälleen autosi rekisteritunnuksen ja päättää pysäköinnin.

Mikäli hallista ajetaan ulos maksamatta, lähetetään pysäköinnistä lasku kotiosoitteeseen. Laskun lähettämisestä peritään 5 euron laskutuslisä.

Maksamisen vaihtoehdot

  1. Pysäköinnin voit maksaa Taskuparkki –sovelluksella, johon on syötetty voimassaoleva maksukortti ja rekisteritunnuksella on kameratunnistus aktivoituna sovelluksessa.
  2. Maksuautomaatti tasoilla P1, P2 ja katutaso (0), johon syötetään auton rekisteritunnus. Automaatti kertoo pysäköinnin pituuden ja hinnan. Maksaminen onnistuu automaatilla vain maksukortilla.
  3. Lasku suoraan kotiin automaattisesti, mikäli pysäköintiä ei ole maksettu kahdella edellä mainitulla tavalla. Pysäköinninhintaan lisätään 5€ laskutuslisä.

Pysäköinnin hinta

Ensimmäiset kaksi tuntia ovat ilmaisia ja sen jälkeen alkavilta tunneilta 2,00€ / tunti. (Huomioithan että liityntäpysäköinnille on eri hinta)

Taskuparkki –sovelluksen käyttöönotto

Voit ladata Taskuparkki –sovelluksen Android tai IOS –puhelimellesi sovelluskaupasta. Lataamisen jälkeen täytä rekisteröinti sovelluksessa ja hyväksy käyttöehdot. Tämän jälkeen syötä sovellukseesi maksukortin tiedot, autosi rekisteritunnus ja aktivoi kameratunnistus. Tämän jälkeen voit vaivatta pysäköidä ilman maksuautomaatilla käyntiä ja sovellus veloittaa maksukorttiasi aina oikean pysäköintiajan mukaisesti.

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti tapahtuu kerroksissa P1 ja P2. Paikkoja on tarjolla yhteensä 100.

Liityntäpysäköinnin hinta on 1€ / 12 tuntia ja tämän jälkeen pysäköinti jatkuu normaalin Hertsin hinnaston mukaisesti. Saapuessasi liityntäpysäköintiin, käy näyttämässä matkakorttilukijalle voimassa olevaa HSL -matkakorttia. Tämän jälkeen syötä rekisteritunnuksesi viereiseen maksuautomaattiin ja maksa liityntäpysäköinti. Mikäli pysäköintisi kestää yli 12 tuntia, tulee sinun käydä maksamassa maksuautomaatilla ylimennyt osa pysäköinnin jälkeen.

Taskuparkki –sovellusta ei voi toistaiseksi käyttää liityntäpysäköintiin. Mikäli sinulla on Taskuparkkisovellus ja ajat liityntäpysäköintiin, tulee ennen halliin ajoa laittaa sovelluksessa rekisteritunnukseltasi kameratunnistus pois päältä. Mikäli jätät kameratunnistuksen päälle Taskuparkki –sovellukseesi ajaessasi liityntäpysäköintiin, Taskuparkki veloittaa pysäköinnistäsi normaalihinnaston mukaisen hinnan.

Liityntäpysäköinti on avoinna ma – su 5–24.

Lisätietoja ja hinnat: Aimo Park Finland Oy, www.aimopark.fi
Taskuparkki-pysäköintisovelluksen asiakaspalvelu puh. 0207 812 461