Takaisin

Ravintola Fat Lizardin pizzat paistuvat koivuklapein – Hertsissä loimuavat avotuli ja hiiligrilli

Ravintola Fat Lizard takaa, että herttoniemeläiset saavat nauttia laadukkaista pizzoista, pienpanimo-oluesta ja rennosta tunnelmasta pian myös omilla kotikulmillaan. Enää sitä varten ei tarvitse hypätä metroon ja hurauttaa Otaniemeen, missä ravintola on palvellut keväästä 2018.

Toimitusjohtaja Viljo Laine uskoo, että moni tuntee Espoon ravintolan, jota käytiin Länsimetrolla ihmettelemässä Helsingistä saakka sen auettua.

Suosio ei ole laantunut metrolinjan vakiintumisenkaan myötä, joten radan metrolinjan päähän kannattaa perustaa ravintola. Millaista ruokaa Fat Lizardista sitten saa?

– Ruoassamme on Pohjois-Amerikkalaisia vivahteita. Se on runsasta ja pitkälle käsityönä tehtyä. Voitimme viime vuonna pronssia pizzan MM-kilpailuissa Italiassa, Laine kertoo.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pizzaa avotulen loimussa

Laadukasta pizzaa saadaan maistella Hertsissäkin. Ravintolassa paistetaan pizzat avotulella, jonka ylläpitämiseksi klapeja tehdään urakalla, noin viisikymmentä kuutiota vuodessa.

– Haluamme tarjoilla ensiluokkaista ammattilaisten tekemää ruokaa. Ja kunnioittaa sitä käsityötä, miten pizzaa ja kaikkea muutakin ruokaa tehdään. Työntekijöiden täytyy olla huippuasenteella varustettuja persoonallisia ammattilaisia, jotta “Big fat family” -henki näkyy kaikessa tekemisessä ja välittyy asiakkaille, Laine sanoo.

– Hertsiin on luvassa huikeita! Ravintolan keittiössä hehkuu avotulen lisäksi hiiligrilli. Suurelta terassilta avautuvat upeat näkymät ja siellä voi viettää kesää aina pikkutunneille asti.

Ensimmäisessä kerroksessa nautitaan panimotuotteita ja pikkupurtavaa, toisessa kerroksessa ravintolan antimista ja kolmanteen kerrokseen tulee sauna sekä terassi, jossa on poreallas.

Suomalaista olutta ja rakkaudella tehtyä ruokaa

Panimotuotteissa ravintola Fat Lizardista löytyy tietenkin nimikkopanimon oluita, mutta niiden lisäksi myös muita suomalaisia pienpanimomerkkejä. Tärkein kriteeri kaikessa on kuitenkin loistava maku.– Uskon että Fat Lizardista tulee menestys Hertsissä. Meillä on rennon tyylikäs ilmapiiri, ei tarvitse pelätä jäykkää tunnelmaa, Laine fiilistelee.

Takaisin