Falafel Halloumi Pita
Takaisin

Rapean falafelin ohje on Fafa’s-ketjun oma salaisuus

Fafa’s tarjoaa käsintehtyä lähi-idän gourmet street foodia. Listalla on tietenkin luomufalafeleja, mutta myös meze-annoksia, salaatteja ja pitaleipiä eri täytteillä.

Maku, laatu ja tuoreus ovat Fafa’sin valttikortteja. Franchise-yrittäjien avulla ketju on laajentunut nopeasti ympäri Suomen.

Hertsin Fafa’sista vastuussa oleva HOK-Elannon ryhmäpäällikkö Katri Rantanen kertoo, että Hertsiin on tulossa pieni ja pirteä Fafa’s-ravintola.

– Konseptiin kuuluvat tuoreet raaka-aineet ja ihan poikkeuksellisen hyvät falafelit. Kaiken tuo yhteen rento ja hauska ilmapiiri, Rantanen hehkuttaa.

Salainen falafel-resepti valloittaa

Fafa’s on tunnettu erikoislaatuisen hyvistä falafeleistaan. Ne onkin leivottu ketjun omalla reseptiikalla. Lisäksi falafelit friteerataan aina tilauskohtaisesti, joten ne ovat varmasti tuoreita ja rapeita.

Kikherneistä valmistettu ja yrteillä maustettu Lähi-idän herkku on noussut viime vuosina suomalaisten suosioon. Kasvissyöjille ruokalaji on voinut olla tutumpi ravintoloista jo pidemmänkin aikaa.

Fafa’sissa suositut pita-annokset saa falafelin lisäksi esimerkiksi munakoison, vuohenjuuston tai fetan kanssa.

– Ruokalistamme on monipuolinen. On vegaanivaihtoehtoja, kasvista, ja kuitenkin myös lihansyöjille kanaa ja lammasta, Rantanen kertoo.

Miltä kuulostaisi Falafel, feta & munakoiso -pita? Tai kenties Fafa’s Merquez lampaan jauhelihapihvillä? Annoksissa on myös reilusti kastikkeita, kuten tahinia, hummusta ja tzatzikia.

Monikulttuurinen, mutta suomalainen

Myös libanonilainen tabbouleh-salaatti kuuluu useimpiin annoksiin. Tuoreet ja mausteiset ruoat ovat paitsi hyvänmakuisia, myös terveellisempiä kuin monet muut mukaan otettavat nopeat ruokalajit.

Vaihtoehtoja on myös laktoosittomia tai gluteenittomia ruokalajeja kaipaaville.

Fafa’s on ketjuna ylpeä myös monikulttuurisuudestaan. Henkilökunnalta ei vaadita suomen kielen taitoa, kunhan asennetta ja ahkeruutta löytyy.

Usein Fafa’sissa asioiva saa iloista palvelua englanniksi, mutta muitakin kieliä voi yrittää. Kielimuuria ei kuitenkaan kannata pelätä: asiakas pärjää ja tulee kyllä ymmärretyksi suomen kielellä.

Punavuoressa 2011 aloittanut Fafa’s on laajentanut jo Tallinnaan ja Tukholmaankin. Vuonna 2020 se saadaan myös Herttoniemeen.

Takaisin