Mies lepotuolilla
Takaisin

Kuuloverkko palvelee kaikissa kuulemiseen liittyvissä asioissa

Haluatko kuulla paremmin tai suojata kuuloasi? Ensi vuonna Hertsiin liikkeen avaava Kuuloverkko auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopivan ratkaisun.

Kuuloverkko on kuulonhuollon palveluihin ja tuotteisiin erikoistunut asiantuntijayritys, joka tarjoaa kuulonkuntoutusta ja palvelee kaikissa kuulonsuojaukseen, kuulokojeiden tarvikkeisiin, hoitoon ja huoltoon liittyvissä asioissa.

– Sovitamme Oticonin ja Bernafonin kuulokojeita, jotka edustavat alansa johtavaa terveysteknologiaa, kertoo toimitusjohtaja Pekka Huhtinen.

– Nykyaikaiset kuulokojeet parantavat huomattavasti kuulemiskokemista ja siten myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämänlaatua. Kuulokojeet saa aina halutessaan kotikokeiluun ennen ostopäätöstä.

Valikoimiin kuuluvat myös arkea helpottavat kuulonapuvälineet, kuten herätyskellot ja TV:n kuuntelulaitteet, joista voivat hyötyä myös ne, jotka eivät käytä kuulokojeita.

Paras hoito on ennaltaehkäisy

Kuulonsuojaus koskettaa meitä kaikkia yhä enemmän, kun elämme ja työskentelemme yhä meluisimmissa ympäristöissä. Liikenteen, ravintoloiden, konserttien ja jopa koulujen ja päiväkotien ääniympäristöt ylittävät usein turvallisena pidettyjen melutasojen rajan 85 dB.

Kuulovaurioiden paras hoito on ennaltaehkäisy, niin työssä kuin vapaa-ajalla. Kuuloverkon valikoimassa on laadukkaita yksilöllisiä kuulonsuojaimia ja universaaleja korvatulppia, joiden ominaisuudet vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan – esimerkiksi livemusiikkia on miellyttävämpi kuunnella suodattimilla varustetuilla korvatulpilla kuin umpitulpilla. Kuulonsuojaimet valmistetaan käsityönä jokaisen yksilöllisen korvakäytävän mukaisesti, joten ne ovat miellyttäviä myös jatkuvassa käytössä.Yksilölliset kuulonsuojaimet tai universaalit korvatulpat ovat myös hyvä joululahja esimerkiksi muusikolle, konserteissa kävijälle tai moottoripyöräilijälle.

– Kaikki kuulonsuojaimemme ovat turvallisia, CE-merkittyjä, Euroopassa valmistettuja henkilönsuojaimia ja ne täyttävät lääkinnällisten laitteiden EN 352 -laatuvaatimukset, Huhtinen kertoo.

Kuulemisvaikeuksiin kannattaa hakea apua heti

On normaalia, että kuulo heikkenee jonkin verran vanhetessa. Noin puolet yli 50-vuotiaista hyötyisi kuulokojeesta. 65 vuotta täyttäneistä jo joka kolmannella on alentunut kuulo ja 75 vuotta täyttäneistä suurimmalla osalla. Kuulon heikkeneminen alkaa vähitellen, joten sitä ei aina huomaa tai halua myöntää itse. Kuulemisvaikeudet aiheuttavat väsymystä ja väärinkäsityksiä, ja tutkimusten mukaan hoitamaton huono kuulo lisää riskiä sairastua dementiaan ja vaikuttaa kongitiivisiin kykyihin.

Jos epäilet, että oma tai läheisesi kuulo on heikentynyt, kannattaa apua hakea heti. Menetettyä kuuloa ei saa täysin korjattua ennalleen, mutta laadukas kuulonkuntoutus, sopivat kuulokojeet ja apuvälineet mahdollistavat täysipainoisen elämän.

– Aluksi kannattaa varata aika kuulontutkijalle eli audionomille, Huhtinen neuvoo.

– Audionomi kartoittaa tilanteen, tekee kuulontutkimuksen ja sovittaa asiakkaan tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivat kuulokojeet tarvittaessa jo ensimmäisellä käyntikerralla. Kauttamme on saatavilla apua myös tinnitukseen.

Kuulonhuollon vastaanotto

Helpotusta kuulemisen haasteisiin nopeasti

Tällä hetkellä Kuuloverkko toimii korttelin päässä Hertsistä Silkkikutomon talossa. Huhtinen on innoissaan muutosta, sillä sen ansiosta päästään lähemmäs asiakkaita ja heidän jokapäiväistä arkeaan.

– Hertsissä tavoitamme myös uusia asiakkaita, joille kuulonhuolto-asiat eivät ole tuttuja, mutta mahdollisesti jo ajankohtaisia. Olemme keskittäneet Hertsiin kaikki tukitoimintomme, joten meiltä saa aina apua alan parhailta asiantuntijoilta. Jos kuuloasiat kiinnostavat ja askarruttavat, astu rohkeasti sisään Kuuloverkon ovesta. Voit saada apua kuulohaasteisiin nopeasti, ilman pitkää jonottamista tai lääkärin lähetettä. Palvelemme ostopalveluna myös julkisen terveydenhuollon asiakkaita, Huhtinen kertoo.

Takaisin