Takaisin

HSL – metrokatko

Metroliikenteessä on hieman yli viikon katko 17.-25.7. Itään päin menevä metroliikenne korvataan busseilla 99B, 99V ja 99M. Katkon syynä on Herttoniemen Kipparlahden metrosillan uusiminen. Vuonna 1972 valmistunut silta puretaan ja sen tilalle tehdään uusi silta.

  • Metroa korvaavat bussit 99V Vuosaareen ja 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 17 eli asemalta katsottuna Itäväylän toiselta puolelta, kauppakeskus Hertsin ja aseman välistä.
  • Metroa korvaava bussi 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen käyttää laituria 8 aseman vieressä.
  • Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laitureita 12 (99B) ja 16 (99V, 99M) Itäväylän varressa, aseman sivusisäänkäynnin (C-sisäänkäynti) lähellä.
  • Huom! Kulosaaressa ja Herttoniemessä on samalla myös poikkeuksia linjoilla 81, 85N ja 86N. Lue lisää!

Bussit ajavat Itä-Helsinkiin metron liikennöintiaikojen mukaisesti. Bussit ajavat aikaista aamua ja myöhäistä iltaa lukuun ottamatta 5 minuutin välein. Aikataulut ja bussien reitit löydät myös Reittioppaasta.

Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nousta sisään eikä voimassa olevia lippuja tarvitse näyttää kuljettajalle. Metrosta poiketen korvaavissa busseissa ei saa kuljettaa polkupyörää.

Lue lisää!

Takaisin