Takaisin

Hertsin uudistettuun osaan hiilineutraali jäähdytys

Hertsin uudistettu osa jäähdytetään jatkossa Helenin hiilineutraalilla jäähdytyksellä. Aikaisemmin Megahertsinä tunnettu puoli on tällä hetkellä suurin jäähdytettävä kiinteistö kaukojäähdytysverkon ulkopuolella.

Marraskuussa 2020 valmistuneessa vanhan Megahertsin puolen uudistuksessa rakennettiin ja remontoitiin uusia liiketiloja ja päivitettiin ilme yhtenäiseksi Hertsin uuden puolen kanssa. Samalla vaihdettiin myös jäähdytysjärjestelmä.

Helenin jäähdytyksen edut: energiatehokkuus, toimintavarmuus ja huolettomuus, ovat saavutettavissa kiinteistöjäähdytyksellä koko Helsingin alueella – siis esimerkiksi Herttoniemessä, Pitäjänmäellä, Malmilla ja Itäkeskuksessa.

Jäähdytyksellä kerätyt hukkalämmöt kierrätetään kaukolämpöverkkoon

Asiakkaan tiloihin sijoitettavat lämpöpumput liitetään kaukolämpöverkkoon, jonne jäähdytyksen kautta kerätyt lämmöt lauhdutetaan. Näin Helenin jäähdytys kierrättää lämpöä, joka muilla jäähdytystavoilla jäisi hyödyntämättä.

Energian kierrätys on yksi keinoista, joilla Helen pyrkii tavoitteeseensa hiilineutraalista energiajärjestelmästä, ja jotka mahdollistavat uuden energia-aikakauden ratkaisut asiakkaille.

Lue lisää: helen.fi

Takaisin