Takaisin

Aloittaminen INTO SCHOOL -päiväkodissa: Miksi valita kauppakeskus Hertsi?

Päiväkodin aloitus on suuri muutos perheille, ja INTO SCHOOLissa teemme kaikkemme, jotta alku olisi mahdollisimman turvallinen ja positiivinen. Yhteistyössä perheiden kanssa luomme vahvan perustan lapsen hyvinvoinnille ja kehitykselle. Tässä muutamia vinkkejä ja asioita, jotka on hyvä huomioida.

Päiväkodin aloitus kauppakeskus Hertsissä

Aloittaminen päiväkodissa Hertsissä on erityisen kätevää. Hertsi tarjoaa monipuoliset palvelut samassa paikassa, mikä tekee arjesta sujuvampaa. Vanhemmat voivat yhdistää lapsen tuomisen kauppareissuun, kuntosalilla käyntiin tai muihin asiointeihin. Hertsi on moderni ja turvallinen ympäristö, jossa on runsaasti lämmintä pysäköintitilaa ja hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Tutustuminen uusiin ihmisiin ja ympäristöön

Ennen päiväkodin aloittamista on hyvä vierailla päiväkodissa yhdessä lapsen kanssa. Tutustuminen muihin lapsiin, uusiin aikuisiin ja ympäristöön helpottaa aloitusta. Olemme yhteydessä uusiin perheisiin ennen aloitusta ja sovimme vierailut päiväkotiimme. Uudet perheet ovat aina tervetulleita osallistumaan myös erilaisiin juhliin ja tapahtumiin.

Aloituskeskustelu

Lapsen aloittaessa INTO SCHOOLissa järjestämme keskustelun perheen ja lapsen ryhmän opettajan kanssa. Tämä mahdollistaa tutustumisen ja perheelle tärkeiden asioiden käsittelyn, kuten lapsen erityistarpeiden ja toiveiden huomioimisen.

Käytännön järjestelyt

Perheille jaetaan tieto tärkeistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Lapsen tavarat tulee nimikoida ja varmistaa varavaatteiden riittävyys. Päiväkodin yhteystiedot on hyvä tallentaa ja varmistaa päiväkotisovelluksen asennus. Lisäksi lapsen tiedot ja mahdolliset allergiat tulee ilmoittaa päiväkodille.

Pienin askelin alkuun

Päiväkodin aloitus on iso asia. Ensimmäisten viikkojen aikana kannattaa pyrkiä lyhyempiin päiviin, jotta lapsi sopeutuu paremmin. Lapsi saattaa kaivata läheisyyttä ja lepoa enemmän, joten illat ja viikonloput kannattaa rauhoittaa.

Turvaa uuteen arkeen

Lapselle voi ottaa mukaan kotoa valokuvia tai turvallisia tavaroita. Lapsi saa myös oman ”logonsa” päiväkodissa, joka merkkaa hänen henkilökohtaiset paikkansa, kuten naulakon ja sängyn.

Luodaan rutiineja

Rutiinit ja ennakoitavuus luovat lapselle turvaa. Keskustelkaa lapsen kanssa päiväkodin rutiineista etukäteen. Käytämme apuna kuvia, jotta lapsi pystyy ennakoimaan päivän kulkua. Myös kotona kannattaa pitää kiinni tutuista rutiineista.

Yhteistyö henkilöstön kanssa

Aloitus voi olla haastavaa myös aikuisille. INTO SCHOOLissa tuemme vanhempia avoimella viestinnällä ja jaamme lapsen kuulumisia päivittäin. Erityisesti alkuvaiheessa jaamme kuvia lapsesta, jotta vanhempi voi olla rauhallisin mielin.

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Huomioimme perheiden toiveet ja kiinnitämme erityistä huomiota allergioihin ja erityisruokavalioihin. Ohjeistamme henkilöstöämme tarpeen mukaan, jotta lapsen päiväkotipäivät ovat turvallisia.

Yksityisen hoidon tuki

INTO SCHOOLin perheet ovat yleensä oikeutettuja yksityisen hoidon tukeen, jota haetaan Kelalta. Autamme perheitä hakuprosessissa. Lisätietoa löytyy Kelan sivuilta.

Ole turvallinen ja kannustava aikuinen

Jokainen lapsi reagoi päiväkodin aloittamiseen omalla tavallaan. Vastaa lapsesi tarpeisiin olemalla rakastava, ymmärtävä ja läsnäoleva aikuinen. Ylläpidä positiivinen asenne ja kannusta lasta uusiin kokemuksiin.

Laadukas varhaiskasvatus

INTO SCHOOLissa tarjoamme lapselle turvallisen ja innostavan ympäristön. Olemme täällä tukemassa teitä koko päiväkodin aloittamisen ajan. Tervetuloa INTO SCHOOLiin – Suomen innostavimpaan päiväkotiin!

Lue lisää täältä >> https://www.intoschool.org/

Takaisin