Touhula
Takaisin

Hertsin liikuntateemaisessa Touhula-päiväkodissa energiaa puretaan trampoliinilla ja kiipeilyseinällä

Miltä kuulostaisi liikuntateemainen päiväkoti, jonka sijainti takaa, että lasten hakemisen yhteydessä on helppo poiketa myös kaupassa tai apteekissa? Hertsissä lapset myös ilostuttavat vanhuksia ja käyvät kirjastossa.

Koska lähipalvelukeskus Hertsin idea on koota arjen palvelut yhteen, kuuluu valikoimaan myös päiväkoti Hertsin toisessa kerroksessa. Vanhempien on helppo hakea lapset ja tuoda heidät hoitoon, sillä päiväkoti sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä – kulki päiväkotiin sitten julkisilla, jalan tai autolla. Hertsistä löytyy pysäköintipaikkoja ja tilaa rattaille.

Touhula-päiväkotien palvelupäällikkö Essi Söderholm kertoo, että Hertsin päiväkotiin tulee kuusi lapsiryhmää. Modernit tilat on suunniteltu tukemaan monipuolista varhaiskasvatusta. Päiväkodin leikkipiha rakentuu keskuksen sisäpihalle.

– Päiväkoti lähellä työpaikkoja, kauppoja ja palveluja helpottaa monen lapsiperheen arkea ja säästää arjessa arvokkaita minuutteja. Touhula Hertsin tarjoaa modernit ja avarat tilat päiväkodille ja ne on helppo muokata erikokoisille lapsiryhmille sopivaksi, Söderholm kuvailee uutta Touhulaa.

Pomppuja aamupiirissä

Touhulan päiväkodit toteuttavat erilaisia teemoja, joita ovat esimerkiksi tiede, taide ja luonto. Hertsin Touhulassa on liikuntateema, joten tilaan tulee muun muassa kiipeilyseinä, puolapuut ja trampoliini. Liikuntavälineet ovat esillä eivätkä piilossa kaapeissa.

– Liikunta ja luovuus ovat osa kaikkea oppimista: Aamupiirissä ei olla välttämättä istuen, vaan seisten. Jos kysytään vaikka, että kuka oli mummolassa viikonloppuna, niin vastataankin hyppien eikä viitaten. Myös siirtymätilanteet hyödynnetään liikkumiseen ja esimerkiksi numeroita opetellaan liikkeen kautta, Söderholm kuvailee.

Monipuolista yhteistyötä

Retkiä päiväkodin ja pihan ulkopuolelle tehdään viikoittain. Söderholm toivoo kirjaston ja Touhulan välille kehittyvän tiiviin yhteistyön, ovathan palvelut samassa kerroksessa.

– Päiväkodissa lapsille luetaan päivittäin ja tarinoihin tutustutaan esimerkiksi nukketeatterin avulla, hän sanoo.

Myös Hertsiin tulevan palvelukodin kanssa on tarkoitus järjestää yhteistä tekemistä, esimerkiksi lauluhetkiä tai yhteisiä välipaloja.

Hyvinvointia ja oppimisen iloa

Touhulan arvot uudistettiin vuosi sitten yhdessä vanhempien, lasten ja henkilökunnan kanssa. Tärkeimmiksi neljäksi arvoksi nousivat hyvinvointi, avoimuus, vastuullisuus ja oppimisen ilo.

– Touhula on luomassa onnellista lapsuutta. Mittamme asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä kuukausittain. Näin pystymme kehittämään toimintaamme perheiden palautteiden mukaan, Söderholm kertoo.

Ryhmät muodostuvat päiväkodissa iän mukaan 9 kuukaudesta alkaen, jotta lapsille voidaan suunnitella heidän kehityksensä mukaista toimintaa. Vanhempien toiveita kuitenkin kuunnellaan, jos esimerkiksi sisarukset halutaan samaan ryhmään.

Kuukausittain järjestetään myös vanhempainkahvit, jolloin on hyvä hetki esittää toiveita ja keskustella.

Helposti autolla ja julkisilla

Hertsin sijainnista on päiväkodin asiakkaille muitakin etuja kuin Herttoniemen kaunis lähiluonto.

– Sijaintihan on loistava! Moni kulkee metrolla töihin, jolloin lapset on helppo tuoda ja hakea. Autollakin pääsee, kun Itäväylä on aivan vieressä. Ja Hertsissä voi tehdä samalla reissulla ruokaostokset tai hoitaa muita asioita, Söderholm iloitsee.

Päiväkodin sijainti sopii myös Herttoniemessä työskenteleville.

– Lapsi voi olla Hertsissä päiväkodissa, vaikka asuisikin kauempana. Päiväkotipäivä lyhenee, jos päiväkoti on äidin tai isän työpaikan lähellä.

Touhula Hertsi aloittaa toimintansa huhtikuussa 2020. Voit hakea hoitopaikkaa jo nyt Touhulan nettisivujen kautta.

Takaisin